Gården

Sagt och gjort så började vi kika runt. Det fanns många rappliga (men vackra gårdar) härnere

kan jag tala om (gäller nog för hela Sverige visserligen, men vi letade ju härnere). Vi gick på flera visningar, kollade på ännufler ”hus” och en dag stod gården med stort G där! Bilderna tilltalade oss och även om jag egentligen ogillade husets planlösning, så fanns det andra saker där som vägde upp för det.. så vi tog kontakt med mäklaren omgående för att få en visning.

Skit.. de hade precis sålt den! 🙁 

Vi blev lite modfällda och grämde oss lite över att vi inte ens hunnit få gå på visning. Nåja, vi fortsatte kika runt och hittade en annan underbar gård, den var annorlunda.. men också en gammal skånegård – mer renoverad sådan, lite annorlunda utrymmen osv. Vi gav ett bud, som var rimligt med de var tveksamma. Vi lät budet stå tillsvidare..

MEN – en dag några veckor senare, när jag gick in på Hemnet så var gården med stort G där igen, längst fram, nyligen tillagd! Den var tillbaka.. mäklaren.. mäklaren.. var fasiken är/var mäklaren.. det tog två minuter så var visningen bokad direkt (de kände ju igen oss, att vi visat intresse redan förra gången.. vilket gav oss förtjing). Vi slösade ingen tid alls.. det hann aldrig bli någon allmän visning och huset reserverades direkt.

Vi åkte på visningen, blev kära, fixade besiktningen snabbt, skrev papper och köpte gården i ett naffs! Tack och lov stod de vid ”sitt ord” och ingen annan fick titta.. (de fick dock bud per telefon på mer än de begärt, från personer som inte hunnit gå på visning).. var lite nervöst där ett tag eftersom ägarna precis gått på en ”nit” med de som skulle köpt huset innan oss. Men mäklaren var lugn och sansad och höll bra kontakt med både oss och säljarna.