Flyttat rabarbern..

För några år sedan planterade vi en rabarber här på gården, eller ja egentligen två.. ingen av dem har direkt tagit sig tyvärr 🙁

Det är komiskt att alla andra säger att det är som att odla ogräs.. de bara växer och växer.. ingen kan misslyckas! Jodå, jag kan (eller snarare vi kan). Sådär är det jämt.. alla säger att en sak funkar skitbra, vi får dem knappt att överleva! Medan vi kan odla svårodlade chilisar, eller andra skumma växter.. med mycket gott resultat – vi anser oss faktiskt ha gröna fingrar (även om de oftast är mer lortiga än gröna..) allmänt 🙂

Iaf så stod rabarbern i vägen nu och då den inte trivdes där den var.. så provade vi på ett annat ställe!
Håll tummarna nu..

Vitlök, smultron & röda krusbär

Vitlöken satte vi förra året och den verkar helt klart ha tagit sig! Ser fin ut och har växt ”massor”. Nu har vi dessutom spätt på med en annan sort i pallkragen.. vilket gör det lite komplicerat att veta vad som är vad – men vi kunde inte låta några ”självsådda” stackare från förra året gå i soporna..vi tryckte ner dem i samma pallkrage som ”årets odling”!

Smultronen och våra stammade röda krusbär ser ut att ta sig fint även i år. De har kvicknat till i bägge pallkragarna (vi har en ”identisk” på andra hörnet av vår pallkrageodling). Dessa smultronplantor köpte vi på slutet av sommaren.. för en spottstyver.. och är nog det bästa köpet vi gjort!

De är goda, levererar.. och växer frodigt!

Köpt lite jord.. igen!

Idag åkte vi till Byggmax och shoppade lite jord igen (hämtade ju en pall för nån vecka sedan också..). Blev billigare än jag trott.. visst det är dyrt med jord om man köper den på säck (speciellt) – men de hade lite reapriser även denna gång! Man fick köpa 2 säckar för 25 kr (max tre köp dock).. sedan visade det sig att de också, normalt, har 5 säckar för 89.95 kr.. vilket jag inte heller visste!

Det enda jag frågade dem om förut var om de hade speciella ”pallpriser”, vilket de inte hade..

Förra gången vi handlade en pall med jord där hade de också rea 14.95 kr/per säck.. *tummen upp på det*