Skärtorsdag, snöstorm.. i Skåne?

DÅ.. kurar man ner sig under en filt i soffan och läser senaste numret av trädgårdstidningen (som man lyckligtvis lyckats få ut ut postlådan dagen innan), samt fyller bordet med fröpåsar och odlingsböcker (så man kan planera inför vårens faktiska ankomst).

Jäklar vilket ruggigt vårvinterväder vi har i Skåne idag! Det både blåser kuling, nära på, och snöar för fullt (ser inte ut som det snöar uppifrån och ner längre..). Tur för maken att han jobbar hemma! Annars hade han nog inte kommit hem..

Man kan ju tycka att det faktisk ska vara vår härnere? det är ändå 29:de mars.. i SKÅNE?!

Oavsett är vi officiellt insnöade härute på landet.. kanske plogbilen kommer imorgon iaf.. så vi kan åka och handla! Vi hade inte riktigt räknat med att bli insnöade igen.. så vi har inte hunnit handla på oss de här ”extrasakerna” igen (efter att vi var insnöade sist – då en del gick åt..) – nu gapar kylskåpet faktiskt tomt 😮

Mycket väsen för lite innehåll!

Beställde några nya plastfickor till mina fröpåsar (förvarar fröpåsarna i pärmar) från Adlibris häromveckan, samt några ”indexlappar” (de på bilden) – och de levererades för ett par dagar sedan.. via brev.. ett STORT brev.. som skulle hämtas ut (??) på närmsta utlämningsställe.. 😮

Det gjorde jag, alltså.. hämtade brevet! Snacka om slöseri på plats och porto! Jag har beställt plastpåsar innan (från annat företag) som kommit hem i brevlådan, i vanligt kuvert.. men detta företag skickade världens största ”kuvert” för det lilla mjuka innehållet.. jag nådde knappt att få ut det haha.

Meeeen.. det var ”helt och rent” iaf 🙂

Köket hos en amatörodlare..

Det är intressant hemma den här årstiden, det är som om man är på väg att flytta ut.. eller snarare man vill flytta ut för att få plats med alla odlingar och grejer inne 🙂 Visserligen kanske inte alla håller på och planterar inne just.. men jag har inget bra ”odlingsrum” ute än, så man ”tager vad man haver” dvs köket..

Sedan skall alla växter/odlingar/småttingar förvaras också.. det blir hm.. övriga huset!
Kvar blir jag, maken och hunden..

Vi får nog bo i uthuset haha 😀

Venus & Yantarnyi – stabila småttingar!

Det här är nog den minsta och kompaktaste tomatplantan jag någonsin odlat! Den är väldigt ”stark” och stor.. för att vara så liten haha.. hoppas den kommer växa lite till dock 😉 Sorten heter Venus och ska vara en buskig tomat, ca 50 cm för kruka el friland, med gulorangea små tomater (tror jag).

Här har vi en spännande liten skönhet till.. också ny i min tillvaro! Den heter Yantarnyi.. också en buskig tomat för krukodling – ska bli runt 1 m hög!

Båda plantorna är sådda den 10 februari 2018 och omplanterade den 2 mars 2018 (provade att lägga fröna i blöt den 8 feb 2018 – var lite av ett expriment).