Vägtankar efter blöt period..

Vi har en bit privat väg ner till vår gård.. och allmänt är den i bra skick. Men vår gård befinner sig i en sluttning, så att säga, så vattnet ifrån åkrarna ovan rinner ner mot oss.. (och oftast förbi) vilket vi inte direkt haft nått problem av egentligen (tack och lov – förra ägaren dränerade väl runt uthus osv).

Men nu när vi hade en ganska blöt och regnig höst/vinter.. så blev det ju en massa vatten som rörde sig.. och på två ställen blev det “gegga” av det hela..

lerspar

Hur gör man bäst tro för att jämna till detta? Känns som man borde få dit lite större stenar i botten.. och sen fylla på med finare/mindre material/grus ovanpå? räcker det.. eller ska man göra på annat vis?

Det/lerspåren är ganska lite just nu., men känns bättre att försöka fixa det nu innan det blir mer.. (det är ett hm “gupp” där också.. som vi gärna vill plana ut lite.. syns inte så väl på bilden men känns när man åker med bilen..)

Nån tanke?

 

snigla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *