Belysning till våra odlingar..

Eftersom vi insett att vi inte har hur mycket plats som helst i våra söderfönster så var det bara till att börja utforska det här med “växtbelysning” – och jisses vilken djungel det är då..

Jag själv satt och kollade runt lite på diverse trädgårdssajter och det fanns en hel del “dedikerade växtbelysningar”.. och som vanligt kostade de därefter.. alltså så fort något blir “dedikerat” till nått speciellt så ökar priserna markant (samma sak tex till akvarie/territarier osv).

Nu var det inte som så att de (priserna) var helt ute och cykla, det var på nått vis förklarligt iaf. Det ingick ju lite mer än bara en lampa (tack o lov) – men jag insåg att det kommer aldrig räcka ju.. alltså jag (vi) behöver belysa betydligt mer än “en dedikerad” växtmoj med belysning.. och då hoppade vi genast upp en tre-fyra prisklasser *gulp*.. och jag insåg att det där har vi inte råd med (eller snarare, jag tycker inte det är värt dom pengarna!)

Sååå.. jag började kolla runt på vilka lampor som rekommenderades av “proffsen” (och av andra haha).. och läste lite om w och höjder osv. Tillslut var man helt snurrig (ja.. betydligt mer än vanligt!) och jag insåg att man var tvungen att ta ett eget beslut, efter eget huvud.. (alla tycker olika, och alla rekommenderar 15 olika grejer).

Jula.. biltema.. here we come.. 😉

Jag bestämde mig för att lysrör var vägen vi skulle vandra.. och jag kollade först på Julas avdelning.. men ansåg inte att den gav mig det jag ville ha (de erbjöd bara “sitt eget märke”.. och i prisklasser/utföranden som inte riktigt passade mig fullt ut). Så jag kollade vidare mot Biltema hållet (bil, båt å lysrör? haha javisst..) och de hade en armatur som jag tyckte verkade okej.. (givetvis lika dyr som den jag kollade på, på jula.. men då i ett bättre o snyggare utförande tyckte jag).

Den här armaturen köpte vi: Klicka här på länken  (armaturen, 2×28 hos Biltema)
De här lysrören köpte vi till: Klicka här på länken (lysrören hos Biltema)

Nu finns det säkerligen fler ställen att kika på.. men det var de vi valde mellan! Nu ska det bara byggas en hylla också.. där lampan och växterna skall få bo! Tyvärr gjorde vi en smärre miss i planen när vi köpte grejerna.. lamparmaturen var inte 120 som vi trodde.. utan 122 haha.. dvs.. våra 120 cm hyllplan kommer inte riktigt passa så bra som vi tänkt oss 😉


 

Relaterad länk: Biltema.se
Relaterad länk: Jula.se

snigla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *